contact sitemap over ons disclaimer home
 
Nederlands Frans English
print deze paginaemail deze paginastel in als favoriet

Sporthal Beernem

Technieken zoals nachtventilatie, warmterecuperatie en een doordachte oriëntatie van de gevelvlakken en glaspartijen worden gebruikt in dit project. Het gebouw zal zelfs gedeeltelijk verzonken zitten in de grond om meer energie te besparen. Energiezuinigheid en duurzaamheid staan dan ook centraal in dit project.

Er worden twee ingangen voorzien aan de sporthal; een beschermde toegang dichtbij de school en een publieke inkom aan de straatkant. De sporthal krijgt een vrije hoogte van 8 meter. Bovenop het dak van de sporthal worden buitensportvelden aangelegd, omheind door transparante schermen.

De sporthal wordt gebouwd volgens passiefhuisconcept op kelderniveau. De kelder is een betonnen kuip op trekpalen, volledig omhuld met bentonietmatten voor de waterdichting en drukvaste isolatieplaten om aan haet passiefhuis-principe te voldoen, hiervoor zal het buitenschrijnwerk eveneens betere isolatiewaarden hebben.


Opdrachtgever: Vlaamse Overheid
Architect: Buro ||
Locatie: Beernem
Realisatieperiode: februari 2009 - september 2010

   

STRABAG SE
 
AZ Damiaan Oostende
De werken houden zowel de vernieuwing van het ziekenhuis als de realisatie van de parkeertoren en he...
AZ Damiaan Oostende
Lees meer...
HomelinklinklinkDisclaimerlinklinkSitemaplinklinkOver onslink
 Terug    Print deze pagina